onsdag, maj 13, 2009

Telekom-paket i graven efter Frankrikes val att stänga av fildelare.

Frankrike är opålitliga i sin politik. I alla fall när det gäller telekom.
Inom EU har man precis lagt fram ett enormt reformpaket för hela den europeiska telekomsektorn. Mot all förmodan röstade parlamentet i Bryssel i förra veckan för ett tilläggsförslag att ingen ska kunna stängas av från internet utan ett domstolsbeslut i frågan.
Det innebär att en internetoperatör inte kan stänga av en abonnent i väntan på domstolsbeslut. En idé som inte är populär bland EU´s regeringar.
Tvärtemot reformpaketet går nu Frankrikes parlament och röstar igenom en lag som ger myndigheterna rätt att stänga av fildelares internetuppkoppling. Alltså direkt kollisionskurs med EU-parlamentet. 
Min uppfattning är att detta är att förklara krig med det nya samhället, unga och fria krafterna. Frankrike är på fel väg. Hela projektet kan bli en ödesfråga inom politiken framöver - en generationsmotsättning - gamla politiker som inte begriper vad det handlar om mot de unga som vill kommunicera och dela med sig av erfarenheter och upplevelser. 
En möjlighet på vägen är likt det system som Apple lanserade med iTunes, i vilket fall skall inte politiker in och begränsa kommunikationsverktyget internet och fildelning.
Dags att politikerna vaknar upp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar