tisdag, maj 12, 2009

Folkpartiet i Europavalet - Ja till Europa.


Det är känt - Folkpartiet är Sveriges mest Europavänliga parti. Vi tror på ett förenat Europa och en internationalisering.

Folkpartiet är det enda parti som säger ja till att införa euron så snart som möjligt. Vi vill ha en ny folkomröstning senast 2011. Oavsett vad som än händer har vi euro-valutan tidigast 2012.

Folkpartiet vill att maten ska vara säker i hela Europa. Både konsumenter, producenter och djurskydd tjänar på stärkt livsmedelskontroll och bättre tillsyn.

Folkpartiet vill att Europa skall kraftsamla mot brottsligheten. Vi är det enda parti som tagit ställning för ett "Europas FBI" för allvarliga gränsöverskridande brott.


Vi i Folkpartiet vet vad som måste förändras i EU. Jordbruksstödet ska avskaffas och regionalpolitiken reformeras. Då frigörs stora resurser som kan användas till infrastruktur, forskning, klimatinvesteringar och andra framtidssatsningar.

Vi i Folkpartiet vill ha ett EU som välkomnar fler medlemsländer, för en gemensam asylpolitik och är mer öppet för arbetskraftsinvandring. Men naturligtvis också i grunden för att få en helhetsbild på vad respektive land har för sig. Inte att förglömma - EU är ett gigantiskt fredsprojekt.

Folkpartiet vet att frihandel och marknadsekonomi är grunden för välstånd. EU´s tullmurar ska rivas och handelshindren avvecklas.

Folkpartiet ger resultat - också i Europa. 
Tack vare Folkpartisterna i Europaparlamentet har dödsstraffet avskaffats inom hela EU. Offentlighetsprincipen har förbättrats, livsmedeskontrollen skärpts och konsumentskyddet breddats. 
EU lyssnar på Folkpartiet.
Vi måste förenas - så vindarna blåser åt samma håll. Sverige behövs i EU. Och EU behöver Sverige.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar