torsdag, mars 26, 2009

Påven Benedictus XVI uttalande dödar.


Det var inför sin resa till södra Afrika nyligen som påven Benedictus XVI uttalade sig om att kondomer inte är rätt metod för att bekämpa hiv och aids.
- Uttalandet slog ned som en bomb och är fullkomligt obegriplig, säger Lars Gustaf Andersson i ett pressmeddelande. 

"Påven - katolska kyrkans överhuvud undergräver miljardsatsningar i bistånd mot hiv/aids genom sitt agerande och uttalande. Bara i vårt land satsades 1,5 miljard i kampen mot hiv/aids under 2007. Pengar som kan bli verkningslösa genom påvens uttalande," menar Lars Gustaf Andersson. Men det handlar inte bara om pengar, utan är också en käftsmäll mot tusentals läkares, vårdares och volentärers arbete i kampen mot hiv och aids.
 
-Det är bisarrt att säga att kondomer förvärrar hiv-epidemin i en region som är den mest aidsdrabbade i världen," säger Lars Gustaf Andersson. 
Påvens katolska budskap med förbud att använda kondom riskerar miljontals människors liv.

Detta är exempel på katolska, fundamentalistiska värderingar som måste ifrågasättas med all kraft. Ett utspel som inte gagnar någon, tvärtom . Effekten blir ökat lidande, smärta och död bland människor som redan är hårt prövade, menar Lars Gustaf Andersson. 

PÅVEN I BLÅSVÄDER
Påven Benedictus har även tidigare uttalat sig kontroversiellt. Senast vid jultalet då han tyckte att det är lika viktigt att rädda mänskligheten från homosexualitet som att rädda regnskogen. Då beskrev han homosexualitet som "förstörelse av Guds verk", avslutar Lars Gustaf Andersson.