torsdag, oktober 15, 2009

KONST GÖR BARN SMARTARE

Från TT Spektra och SvD kan man läsa att - nu är det bevisat; barn som målar och skulpterar blir smartare. Det är det världsberömda konstmuseet i New York - Guggenheim, som i en studie, där hundratals tredjeklassare intervjuats, påvisar skillnaderna.

Det visade sig att de elever som deltagit i Guggenheimmuseets program "Learning Through Art" presterade avsevärt mycket bättre resultat inom läsning och skrivkunnighet och kritiskt tänkande än de som inte hade deltagit.
I LTA-programmet omfattas bl a att konstnärer kommer ut till skolorna och arbetar konstnärligt och pedagogiskt med barnen. Programmet är framgångsrikt och funnits sedan 1970 och har genom åren haft fler än 130 000 elever.

BODSTRÖM, BILDT OCH LARS GUSTAF

Vad har dessa gubbar gemensamt? Jo, förre justitieministern Thomas Bodström (s), utrikesministern Carl Bildt (m) och provvalskandidaten till riksdagen Lars Gustaf Andersson (fp) - (men inkryssad som politiskt obunden i Svenska Kyrkan) har alla blivit inkryssade i sina församlingars Kyrkofullmäktige.
Du kan gå in på Svenska Kyrkan och t ex Skara stift och se hur Lars Gustaf placerat sig i såväl Borås Kyrkofullmäktige som i Församling.