tisdag, maj 12, 2009

EU kan räkna med pirater.



Det är inte bara utmed Somalias kust det seglar pirater. Även i Bryssel lär det segla upp en och annan pirat. 
Piratpartiet får alltfler sympatisörer - vilket inte är märkligt alls.
Unga människor som tillhör den "nya världen" tar domen i Pirate Bay-målet som ett skämt. Min uppfattning är att politiker och jurister hanterar något de inte alls behärskar. Det råder en stor okunnighet kring t ex IPRED-lagen. 
Det politiker och jurister gör just nu är att ifrågasätta hela internet som den kommunikationslänk den är mellan alla människor och folkslag.  
Hela internets grundfilosofi att ju att dela med sig. Fransmännen beter sig naivt och superkorkat.
 
IPRED är förkortningen av "International Property Rights Enforcement Directive" och är ett direktiv från EU. Dessvärre är det så att majoriteten i EU-parlamentet är åldriga politiker som står otroligt långt ifrån de ungas lättrörliga mönster. Här får alla politiker gå en match. 

Jag är definitivt för fildelning, - regler, javisst, det välkomnas? Men inga förbud - det är liberalt att tänka så. Det händer mycket nu, bland operatörer och olika telekomföretag - de andas marknad och pengar och nya  kunder. Jag är övertygad om att förbud är inte lösningen utan kloka lösningar. Världen har blivit gränsfri - i rymden, - den som vill sätta upp gränser även där är stendöd, anser jag. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar