söndag, maj 17, 2009

Folkpartiet Liberalerna ställer krav i Europaprogrammet.


Folkpartiet var först med att ta ställning för svenskt EU-medlemskap och det är vi som allt sedan dess tydligast stått upp för det europeiska samarbetet. Samarbetet i Europa, handeln och utbytet mellan länder gör Sverige rikare, gör vår omvärld tryggare och ger oss möjlighet att lösa gränsöverskridande problem. Fred, miljö, trygghet och en hållbar utveckling är fundamentalt för EU-samarbetet.

ORDFÖRANDESKAPET
Den 1 juli 2009 tar Sverige över ordförandeskapet i EU. Redan hösten 2008 startade en viktig del i det samarbetet när Frankrike, Tjeckien och Sverige, tillsammans tog fram ett arbetsprogram för ländernas sammanlagda 18 månader av ordförandeskap. I det arbetet drev regeringen fem övergripande prioriteringar, som stämmer väl överens med Folkpartiets hjärtefrågor:

- Klimat, Energi och Miljö
- Jobb, tillväxt och Konkurrenskraft
- Ett tryggare och öppnare Europa
- Östersjöstrategin och relationerna med närområdet
- EU som global aktör och fortsatt utvidgning

Det är ingen överdrift att påstå att Folkpartiet verkligen har gjort Europa mer liberalt sedan våra första Europaparlamentariker tog plats i Bryssel. Hadar Cars, Cecilia Malmström, Marit Paulsen och Olle Schmidt är några som drivit igenom en rad olika beslut och åtgärder för ett bättre Europa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar