fredag, maj 22, 2009

Acceptera fildelning - ett måste för morgondagen!


Opinionsundersökningar visar att Piratpartiet går starkt framåt inför EU-valet. Precis som det skulle vara en nyhet.
Vilken lyhörd marknadsanalytiker skulle någonsin tro det omvända?
Det är fullkomligt absurt att tro att Fildelning är ett samhällsproblem som det behöver lagstiftas om.

Fildelning är "kulturdriven" och framtidens sätt att verkligen dela på kultur och massdistribuera kultur. Detta ifrågasätter flera partier och vill lagstifta om. Flera av alliansens partier är otydliga vad de vill och hur de ser på fildelning. Jag som liberal jobbar frenetiskt för att fildelning skall legaliseras men effektiviseras. Med det menar jag att det är självklart inte politiker som skall in och peta i detta - det är industrin och upphovsgivarna som skall upprätta system för "laglig upp- och nedladdning".
Jag är övertygad om att de flesta vill ha riktlinjer och förhållningsregler vad som skall gälla. Men hela internet som kommunikationsforum har tagit punggrepp om traditionella politikerna. Det här är inte fråga om att gamla politiker skall in och skapa begränsande regelsystem.

Min uppfattning är att fildelning kan bli en ödesfråga i valet. Och det mest anmärkningsvärda är att man inte med ett ord omnämner fildelning som en kultur- och kommunikationsplattform i den splitter nya Kulturutredningen. Sorgligt och trist.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar