onsdag, februari 03, 2010

LIBERALA SVÄNGAR I TAKT MED TIDEN.

FP´s partiledare Jan Björklund gjorde klart att Birgitta Ohlsson inte var hans förstahandsval som EU-minister. Birgitta Ohlssons kravliberala syn blir en fin kontrast till den mer konservtive Jan Björklund. Det är viktigt att få Fp att framstå med en tydligare profil - ett socialliberalt parti. De nyliberala tongångar man kan uppmärksamma i många länder känns inte rätt för oss människor.

Vi har ett socialliberalt ansvar och Birgitta Ohlsson blir en nytänkande medlöpare och stark kontrast till många av de konservativa Fp-politiker man kan se runt om i landet.
Hon är proIsrael, feminist, djurrättsaktivist, EU-vän, Natovän och kritiserar Fp´s högersväng, kallar Regeringens vårdnadsbidrag för "kvinnofällan" och lade ner sin röst i Riksdagens FRA-omröstning.
Det är med andra ord ingen politisk standardprofil som nu blir EU-minister. Hon hade behövts inom den svenska politiken och triggad många unga, inte minst unga kvinnor att välja Fp.
Men ministerposten kanske blir kort. Som nybliven mamma i sommar så ställs hon tveklöst inför olika val. Barnet eller politiken. Pappan kan ännu inte ge bröstmjölk. Och ett litet barn behöver en mamma. Det vet jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar