tisdag, februari 09, 2010

BENGT WESTERBERG AVSTÅR ARVODE EFTER KRITIK

För jävligt säger jag. Bidrag och oavlönat frivilligarbete är grunden för hela Röda Korsets existens. Likväl kan fd toppolitikern och Folkpartisten Bengt Westerberg plocka ut ett månadsarvode som på helåret närmar sig miljonen. För att vara exakt 822.000 kronor. I min värld är detta en stor skam mot alla bidragsgivare och frivilligarbetande läkare, sjuksköterskor och andra volontärer. Det är inte första gången dessa bidragsberoende organisationer har fel människor i olika befattningar. Stjäl, eller fuskar de inte till sig pengar för egen vinning så hittar de andra sätt att vinna fördelar.

Finansmannen Roger Akelius skänkte nyligen 100 miljoner kronor till SOS Barnbyar med motiveringen att organisationens ordförande skall vara oavlönad. En direkt käftsmäll mot Bengt Westerberg. Att Westerberg nu efter påtryckningar och kritik väljer tills vidare att arbeta oavlönad är en pudel - han borde avgå direkt.

- "Bengt Westerberg säger att det varit en våldsam debatt och att de har förlorat i medierna," vilket uttalande, vad trodde han? Det är klart att människor reagerar. När skolungdomar samlar in pengar, pensionärer skänker och företagare donerar - att man reagerar.

Nu skall man i Röda Korskretsar med ca 1200 medlemmar fråga hur ordförandens arvode och lön ska se ut. Det säger en hel del om den organisationen. Det kanske är dags för nytänkande så det inte blir ett Svart Kors.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar