lördag, december 12, 2009

NYA KULTURAVTALET - FOKUS PÅ BARN OCH UNGDOM

Bilden har inget direkt med artikeln att göra - inte annat än att det nya Kulturavtalat skall gagna alla. Och skapa bättre förutsättningar för konst- och kulturlivet i Västra Götaland, inte minst för barn och ungdomar.

Ett första steg är taget mot ett stabilt samarbete inom kulturområdet mellan kommun, region och stat. Det är det nya "kulturavtalet" som det hela handlar om. Att tillsammans åstadkomma någonting bättre, främst för barn och de ungas rätt till kultur.
"- Det här är ett kliv mot ett nytt Sverige och det är kulturen som visar vägen i den regionalisering som nu sker, " säger ordf i Kulturrådet Kerstin Brunnberg.

KULTURAVTAL - AVSIKTSFÖRKLARING
Avtalet mellan Statens Kulturråd och Västra Götalandsregionen är att skapa bättre förutsättningar för konst- och kulturlivet i Västra Götaland samt att ge alla i regionen tillgång till ett stort och varierat kulturutbud av hög kvalitet.

ÖKAT DELTAGANDE I KULTURLIVET
Bland annat är målet att öka deltagandet i kulturlivet, förbättra villkoren för konstnärer, särskilt fokus på barn och ungdomar, ökad samverkan mellan kultur och andra politikområden, stärka forskningen mm.

Det här är en del av det innehåll i den strategi som skall identifiera behoven av utveckling och förnyelse och stärka formerna för samverkan mellan kommun, region och stat.

Foto: Lars Gustaf

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar